Ave Amira

Ave Amira

Haar auditie bij talentenjacht Holland’s Got Talent werd wereldwijd miljoenen keren bekeken. De 9-jarige Amira uit Nijmegen doet de monden openvallen en tranen over wangen rollen. Amira zingt opera!

Ave Amira is een documentaire (30′) over de 12-jarige Amira Willighagen uit Nijmegen, die opera zingt. Gemaakt in opdracht van Omroep Gelderland, online wereldwijd bekeken.

Amira’s Got Talent

Amira vertelt voor het eerst haar eigen verhaal. Ze leeft dit sterrenleven, maar met ouder worden, groeien ook de gemengde gevoelens. De grens van haar jonge sterrenstatus lijkt bereikt en ze begint in te zien dat er twee verschillende Amira’s zijn. De diva, en het meisje.

De jonge Amira wint het tv-programma met het zingen van klassieke aria’s. Haar leven is sindsdien allesbehalve doorsnee. Ze heeft twee cd’s gemaakt en wordt wereldwijd aanbeden. De rijken der aarden vliegen haar in bij huwelijken, prijsuitreikingen en tv-programma’s, van Zuid-Afrika tot Hong Kong.
Maar dit is één kant van haar jonge leven. Amira is nu 12 jaar, gaat nu naar de brugklas en speelt Spongebob na met haar waterschildpadden.

De programmamakers volgen de jonge operaster een jaar lang op voor haar cruciale momenten. De eerste dagen op de Middelbare School, les bij een gloednieuwe zangcoach, tijdens een trip naar Polen middenin een schoolweek, naar een uitverkocht Kerstconcert en een samenkomst van haar grootste bewonderaars tijdens een fandag.

Research: Sylvia Willems 
Scenario. Director. Editor: Barbara de Baare 
Camera: Alwin van den Brandhof, Jonathan van de Kraats
Grading. Graphics: Daniël Schuurman, Els Pronk – De Kort

jaar2016
opdrachtOmroep Gelderland
soortdocumentaire TV (30')
rolscenario | regie | montage