Het Witte Huis

Het Witte Huis - deel 2

4-delige documentaireserie over een zorgvilla voor dementerende ouderen in opdracht van Omroep Gelderland

‘Waar heb ik dit aan verdiend?’
In aflevering 2. doet directeur Mark Wensink een rondje om het voormalige gemeentehuis in Andelst dat te koop staat. Mark is van mening dat dit pand zich perfect leent als tweede lokatie. Hij doet een bod bij de notaris. In de zorgvilla woont de 85-jarige Annie van Haarlem. Haar vaste kapster Petronel zet al 20 jaar de krulspelden in. Ans van Stenis (83) heeft een grote liefde voor klassieke muziek. Door haar vasculaire dementie weet ze meerdere keren per dag haar kamer in het huis niet meer terug te vinden. Ze smeekt God om hulp.

Zorgvilla Het Witte Huis biedt een thuis aan 26 ouderen. De mensen die hier wonen, ervaren verschillende fases van dementie. De documentaireserie geeft in 4 delen een unieke blik op het leven van onze ouders en grootouders die bij elkaar in één huis wonen, maar stuk voor stuk in hun eigen wereld verkeren.

Gecharmeerd van de diversiteit hebben filmmakers Frank Oosterwegel en Barbara de Baare de bewoners van Het Witte Huis geportretteerd zoals ze zijn. Hoe lastig dat ook is bij mensen die vergeten zijn wie ze eigenlijk waren.

Concept: Omroep Gelderland – Barbara de Baare
Research: Barbara de Baare
Directors. Editors: Frank Oosterwegel & Barbara de Baare
Camera: Jonathan van de Kraats, Coen van Ouwerkerk e.a.
Graphics. Grading: Daniël Schuurman

jaar2017
opdrachtOmroep Gelderland
soortdocumentaireserie TV
rolscenario | regie | montage