Het Witte Huis – deel 1

Het Witte Huis - deel 1

4-delige documentaireserie over een zorgvilla voor dementerende ouderen in opdracht van Omroep Gelderland

‘Ze is er niks minder om’
In het eerste deel van de serie Het Witte Huis een kennismaking met de bevlogen directeur Mark Wensink. Zijn overtuiging dat liefdevolle en kleinschalige woonzorg voor alle ouderen mogelijk moet zijn, komt voort uit het verlies van zijn eigen oma in een reguliere zorginstelling. De 79-jarige bewoner Juup Bosch fotografeert al sinds zijn twaalfde en beseft goed wat de ziekte Alzheimer met hem doet. Ton Delsink verzorgde zijn vrouw Leidy zeven jaar lang thuis. Sinds kort heeft ze haar eigen kamer in Het Witte Huis, maar ze gaat heel snel achteruit.

Zorgvilla Het Witte Huis biedt een thuis aan 26 ouderen. De mensen die hier wonen, ervaren verschillende fases van dementie. De documentaireserie geeft in 4 delen een unieke blik op het leven van onze ouders en grootouders die bij elkaar in één huis wonen, maar stuk voor stuk in hun eigen wereld verkeren.

Gecharmeerd van de diversiteit hebben filmmakers Frank Oosterwegel en Barbara de Baare de bewoners van Het Witte Huis geportretteerd zoals ze zijn. Hoe lastig dat ook is bij mensen die vergeten zijn wie ze eigenlijk waren.

Concept: Omroep Gelderland – Barbara de Baare
Research: Barbara de Baare
Directors. Editors: Frank Oosterwegel & Barbara de Baare
Camera: Jonathan van de Kraats, Coen van Ouwerkerk e.a.
Graphics. Grading: Daniël Schuurman

jaar2017
opdrachtOmroep Gelderland
soortdocumentaireserie TV
rolscenario | regie | montage