Het Witte Huis – deel 3

Het Witte Huis - deel 3

4-delige documentaireserie over een zorgvilla voor dementerende ouderen in opdracht van Omroep Gelderland

‘Iedereen moet er een keer een punt achter zetten’
Deze week het verhaal van het echtpaar Jo en Evert Nielen. Inmiddels zijn ze al 62 jaar getrouwd en nog regelmatig vallen ze hand in hand in slaap. Bewoonster Marietje van Leeuwen (84) stond vroeger op de markt. Ondanks haar vergeetachtigheid weet ze nog precies hoe ze vroeger zelf de aardappelen stapelde en verkocht. Directeur van het huis Mark Wensink vertelt over het emotionele afscheid van mevrouw Van Bekkum. En hij krijgt het beslissende telefoontje van de gemeente over het pand in Andelst.

Zorgvilla Het Witte Huis biedt een thuis aan 26 ouderen. De mensen die hier wonen, ervaren verschillende fases van dementie. De documentaireserie geeft in 4 delen een unieke blik op het leven van onze ouders en grootouders die bij elkaar in één huis wonen, maar stuk voor stuk in hun eigen wereld verkeren.

Gecharmeerd van de diversiteit hebben filmmakers Frank Oosterwegel en Barbara de Baare de bewoners van Het Witte Huis geportretteerd zoals ze zijn. Hoe lastig dat ook is bij mensen die vergeten zijn wie ze eigenlijk waren.

Concept: Omroep Gelderland – Barbara de Baare
Research: Barbara de Baare
Directors. Editors: Frank Oosterwegel & Barbara de Baare
Camera: Jonathan van de Kraats, Coen van Ouwerkerk e.a.
Graphics. Grading: Daniël Schuurman

jaar2017
opdrachtOmroep Gelderland
soortdocumentaireserie TV (30')
rolscenario | regie | montage